Podelite

Sunday, January 17, 2016

( B R A D O V A NJ E ) održavanje: "timarenje" brade za minut

Zbog prilično rasprostranjene predstave da je brada odličje neurednosti mnogi muškarci se briju. Kakvih bradonja ima, nije ni čudo da je tako. Da ne bi dali bilo kome izgovor da prethodno pomenutu predrasudu iskoristi protiv nas, evo jednog trika za jutarnje „timarenje“ brade koje traje oko minut.

Najbitnije je da odredi prava dužina brade. To u mnogome zavisi od naših navika, posla kojim se bavimo i društvenih krugova u kojima se krećemo. Ali uzeću pretpostavku da timarimo dugu bradu (à la (B)Raduljica).

Ako dosad niste nabavili češljeve, četku i ulje za bradu, kranje je vreme. U toku jutarnjeg tuširanja, operite i bradu. Dok je još mokra, koristeći češalj sa širokim zupcima, laganim pokretima na dole treba da se razmrsi. Ponovite isto koristeći češalj sa uskim zupcima. Onda ide prava stvar, četkanje! Sporim i dobrim potezima četke na dole brada dobija željeni oblik. Zbog kože, četkamo i u drugom smeru, tj. na gore, i onda bočno (levo-deno) da bi četkanje završili sa potezima na dole. Nikako ne pritiskati češljem i četkom bradu da dodiruje kožu – ne češljate kožu već bradu. Nanosite ulje za bradu (o tome više u sledećim postovima), i laganim potezima prstiju prođete kroz celu bradu trudeći se da ne dodirujete kožu. Poslednji potezi su da je oblikujete i završavate.

Video primer.

No comments:

Post a Comment